logo Vijveroplossingen, Nunspeet

Vijveroplossingen voor fonteinen, zwemvijvers en andere vijvers

Vijvers komen in alle soorten en maten voor. Behalve de traditionele gezelschapsvijver, natuurvijver en koi vijver realiseerde Vijveroplossingen tal van andere projecten, U zoekt een fontein of moderne waterpartij bij de inkomsthal van uw kantoor?

Een aparte vorm vijver of een vijver waarin u kunt zwemmen? Bespreek uw wensen met ons. Er is oneindig veel mogelijk. Om u een idee te geven staan hieronder alvast een aantal mogelijkheden. Bekijk de projecten van Vijveroplossingen projecten onderaan deze pagina

De Trevi fontein in Rome met watervallen en grote witte beelden
Voor wie het groots wil aanpakken....De Trevi fontein in Rome...overigens het enige niet door ons gerealiseerde project op deze website....

Een strakke waterpartij of moderne vijver

Bij sommige huizen en tuinen past een moderne strakke vijver. Een ‘niet natuurlijke’ vijver, die recht doet aan de architectuur van uw huis, tuin of bedrijfspand.

Een fontein als siervijver in uw tuin

Fonteinen worden al door de eeuwen als sierobjecten geplaatst. Denk aan de beroemde Trevi fonteinen in Rome of de moderne fonteinen voor het Belaggio in Las Vegas. Zijn deze een maatje te groot voor u? Zoekt u een moderne of klassieke werkende fontein voor uw tuin? Laat het ons weten. Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Een zwemvijver

Een zwemvijver is het alternatief voor een zwembad. Maar wel het mooiere alternatief. Ook als het in de winter te koud is om te zwemmen, is de zwemvijver een lust voor het oog. De vijver wordt natuurlijk gefilterd door planten die staan in een afgescheiden deel van de waterpartij. Dus geen chloor en prikkende ogen. Het is mogelijk om ook vissen te laten zwemmen in de vijver. Bijvoorbeeld de goudwinde die tevens zorgt voor het afvangen van mugjes en larven aan de oppervlakte. Maar dan moet u natuurlijk niet bang zijn voor vissen.

Een indoor vijver

Lijkt het u prachtig om een inpandige vijver aan te leggen, dan komen wij graag met u van gedachten wisselen. Vanzelfsprekend worden aan inpandige vijvers andere eisen gesteld. Denk aan de temperatuur en vochtregeling. De begane grond is voor de constructie van grotere vijvers een beter optie dan een etage. Ook zal de grootte van de vijver een rol spelen bij de keuze van de vissoorten. Voor een inpandige koi vijver heeft u veel ruimte nodig. Andere vissen gedijen prima is kleinere vijvers.

Projecten

Oplossen van een lek in een fontein in Elspeet

een fontein in de achtertuin van een woning in Elspeet met een wit beeld van van circa anderhalve meter van een meisje die twee waterkannen vasthoudt
Deze fontein in Elspeet was vies en lek waardoor het water steeds wegstroomde en een weinig aantrekkelijke smurrie de fontein ontsierde.
er wordt nieuw zwart folie aangebracht op de bodem van de fontein
Vijveroplossingen heeft de oude vijverfolie verwijderd. Nieuw elastisch vijverfolie gaat er voor zorgen dat het water vanaf nu in de vijver blijft.
Er is kalk aan het te zachte water toegevoegd om een goede start te maken
Voor deze fontein is gekozen voor kalk- en mineralentoevoeging aan het te zachte water, een aantal vijverplanten en een compact filtersysteem die het water door middel van een kraan met T-stuk via het ornament of rechtstreeks de vijver in laat stromen.

Een rustgevende kabbelende vijver in Lelystad

zachtgrijs zand zorgt voor een lichte en frisse ondergrond tussen de leien
De oude vijver is gedempt. Voor de aanleg is licht zand gebruikt voor een heldere en frisse ondergrond
overzicht op de vijver met een bruggetje
Een onzichtbaar geplaatst pompsysteem met filter zorgt ervoor dat het water blijft stromen
een vijverpartij met laag water en veel grote keien
Een bijzondere vijverpartij in Lelystad. Het ondiepe water kabbelt voort over grote sierkeien. Een bijzonder rustiek en rustgevend geheel. Voor het diepere deel is gekozen voor een afrastering die de veiligheid garandeert voor de kleintjes.

Een schone vijverpartij voor een hoofdkantoor in Nunspeet

De entree van het hoofdkantoor van Prominent met twee vijvers
Twee mooie vijvers sieren de entree van het hoofdkantoor van Prominent in Nunspeet. Maar vijvers zijn natuurlijk alleen mooi als ze schoon zijn!
pomp en filtersysteem van Sera in speciale bak die door Vijveroplossingen weggewerkt zal worden onder de grond
Vijveroplossingen installeerde een compleet filtersysteem om hiervoor te zorgen
pomp en filtersysteem van Sera zijn ondergronds geplaatst
Het filtersysteem werd onzichtbaar geplaatst om de entree niet te ontsieren.
detailfoto van de schone vijver die Vijveroplossingen realiseerde
Het resultaat is een schone en frisse vijverpartij met fonteintjes die het mooie gebouw een extra gastvrije uitstraling geeft.

Vijvers binnenshuis in Barneveld

Een binnenvijver met houten rand voor binnenshuis
Een vijver hoeft niet altijd buiten te zijn! In Barneveld plaatste Vijveroplossingen een vijver in een woning
Een binnenvijver met houten rand voor binnenshuis
Ook in een binnenvijver kun je speelse elementen en planten plaatsen...Uiteraard niet geschikt voor haaien, maar voor kleinere visjes een prima huis!